Skip to content

پست هایی با برچسب ‘قوانین مهاجرت’

۱
دی

اسکیل سِلکت جایگزینی برای اسکیل وُرکر استرالیا

 

در راستای اعلان اداره مهاجرت استرالیا در تاریخ ۱۰ می ۲۰۱۱، از ۱ جولای ۲۰۱۲ (۱۰ تیر ۹۱) روش جدیدی تحت عنوان Skilled Migrant Selection Register که اختصارا SkillSelect نامیده می شود جایگزین روش Skill Worker می گردد. در این روش متقاضیان می بایست قبل از لاج، تقاضانامه ای تحت عنوان Expression of Interest یا EOI را به صورت آنلاین تکمیل نموده تا در صورت واجد شرایط بودن دعوتنامه مورد نیاز برای لاجمنت و یا اسپانسرشیپ را دریافت کنند.

SkillSelect چگونه عمل می کند؟

۱- ویزای متخصص مستقل یا متخصص با اسپانسر خانواده:  پس از ثبت آنلاین EOI، امتیاز متقاضی محاسبه شده و در مخزن تقاضانامه می گیرد. سپس در روز اول هر ماه، کلیه تقاضانامه های موجود بر اساس امتیاز سرت شده و طبق ظرفیت خالی و برنامه هر گروه شغلی، به کسانی که بالاترین امتیاز را کسب کرده اند، دعوتنامه اعطا می گردد. لازم به ذکر است که این پروسه به صورت خودکار و بدون دخالت کارمندان اداره مهاجرت انجام می شود.

۲- ویزای اسپانسری ایالتها، مناطق کم جمعیت و کارفرمایان: ادارات مهاجرت ایالتی و منطقه ای و همچنین کارفرمایان می توانند جهت اعطای اسپانسرشیپ، در هر زمان به مخزن EOI مراجعه نموده و از میان متقاضیان این گونه ویزاها، واجدین شرایط را انتخاب و دعوتنامه لازم را صادر نمایند.

EOI شامل چه اطلاعاتی است؟

این فرم شامل مشخصات شخصی، تحصیلات، سوابق کاری، سطح زبان و کد/عنوان شغل مورد تقاضا می باشد. در EOI بنا به صلاحدید یا واجد شرایط بودن، می توان یک یا چند نوع ویزا را انتخاب نمود. در این مرحله نیازی به ارائه مدارک نیست و اطلاعات صرفا در جدولی به صورت آنلاین تکمیل می گردد.

مدت زمان اعتبار EOI و دعوتنامه

EOI تا ۲ سال یا زمان صدور ویزا یا اخذ اسپانسر معتبر است؛ هر کدام که زودتر اتفاق بیفتد. متقاضیان می توانند در طول ۲ سال اعتبار، EOI را ویرایش و تکمیل نموده و پس از آن یک تقاضانامه کاملا جدید ثبت نمایند. پس از دریافت دعوتنامه، متقاضیان ۶۰ روز فرصت دارند تا به صورت آنلاین لاج نمایند. نکته مهم در این مرحله این است که در زمان لاج، کلیه مدارک (از جمله کارنامه آیلتس) مورد نیاز است. در نتیجه توصیه می شود قبل از تکمیل EOI تمهیدات لازم انجام پذیرد. در غیر این صورت دعوتنامه متقاضی باطل شده و مجددا به صف انتظار بر می گردد.

چقدر شانس داریم؟

در این روش میزان شانس علاوه بر ظرفیت رشته، بستگی به رتبه متقاضی و در نتیجه امتیاز سایر متقاضیان (رقبا) دارد؛ درست مثل کنکور! یعنی ممکن است حداقل امتیاز لازم برای رشته های مختلف یا ماههای مختلف فرق داشته باشد.

اما آیا می توان از رتبه خود مطلع شد؟ جواب منفی است. از آنجا که محتویات مخزن EOI مرتبا تغییر می کند، رتبه ما هم مدام بالا و پایین می رود. اما اداره مهاجرت هر ماه بعد از اعلام نتایج، کمترین امتیاز دریافت کنندگان دعوتنامه (امتیاز آخرین نفر) را به تفکیک هر شغل اعلام می کند. پس با توجه به امتیازات، تا حدودی می توان میزان شانس خود را تخمین زد.

مزایای روش اسکیل سلکت

زمان رسیدگی کوتاهتر، تطابق بیشتر و به روزتر با نیاز بازار کار استرالیا، انتخاب بهترین متخصصین از میان متقاضیان موجود، ایجاد دیتابیسی از متخصصین متقاضی برای ایالتها و مناطق کم جمعیت جهت تخمین آسانتر تخصصهای مورد نیاز آینده.

به نظر من مهترین مزیت این روش برای متقاضیان این است که در آن ِ واحد می توانند شانس برخورداری از انواع ویزا از سراسر استرالیا را داشته باشند و نیازی نیست خود را محدود به یک نوع ویزا یا اسپانسر نمایند.

چه کسانی باید EOI را تکمیل نمایند؟

اجباری: متقاضیان ویزای متخصص مستقل، متخصص با اسپانسر خانواده، متخصص با اسپانسر ایالتی و منطقه ای، سرمایه گذاری تخصصی

اختیاری: متقاضیان ویزای اسپانسر کارفرما و ویزای موقت سرمایه گذاری (بلند مدت)

 

برای جزئیات بیشتر، می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

اسکیل سلکت | اداره مهاجرت استرالیا

 

۱۴
آبان

هر روز سخت تر از دیروز [قوانین مهاجرت]

 

طی سالهای اخیر شرایط مهاجرت به کشورهای مهاجر پذیر با شیب نسبتا تندی در حال سخت شدن است. ما که به دلیل بسته شدن تقریبی درهای کانادا، به استرالیا روی آوردیم، در این مسیر نیز در حال مواجه شدن با موانعی بزرگ هستیم که در ابتدا – قبل از جولای ۲۰۱۱ – وجود نداشت.

همان طور که احتمالا شنیده اید ۵ امتیاز زبان فارسی که قبلا تنها با داشتن مدرک دانشگاهی تعلق می گرفت، اکنون منوط به قبولی در امتحان مترجمی ناتی است … امتحانی که علاوه بر تسلط به زبان، نیاز به تسلط بر تکنیکهای مترجمی – که ظاهرا چندان هم ساده نیست – و همچنین پرداخت هزینه ۵۳۰ دلاری دارد.

از سوی دیگر لیست مشاغل مورد نیاز ایالتها جهت اسپانسرشیپ روز به روز کوتاه تر شده که در زمینه شغل مورد نظر ما – کارشناس برنامه ریزی و پروژه – در ایالت استرالیای جنوبی از وضعیت نامحدود به محدود تغییر یافته است؛ و این یعنی احتمال حذف شدن از لیست و از دست دادن شانس مهاجرت – حداقل به این ایالت.

در حال حاضر هنوز شانس مهاجرت به ادلاید از طریق ویزای ۱۷۶ وجود دارد … به شرطی که اداره وت اسس زحمت کشیده و زودتر اسسمنت را عطا فرماید! طبق گفته مشاور ما – آقای صداقتی -، در حال حاضر وتا اسس بسیار بی نظم و کند عمل می کند. در صورت حذف این رشته از لیست، باید به دنبال افزایش نمره آیلتس به ۸، قبولی  در امتحان ناتی یا اقدام از طریق ویزای ۴۷۵ بود که مورد آخر با توجه به عدم اعطای ویزای دایم تا ۳ سال، گزینه چندان مناسبی نیست.

نتیجه اخلاقی اینکه به ساعت ۱۲ نزدیک می شویم … کالسکه مردنیست!

روزشمار پروسه مهاجرت ما