Skip to content

دی ۱, ۱۳۹۰

۸

اسکیل سِلکت جایگزینی برای اسکیل وُرکر استرالیا

 

در راستای اعلان اداره مهاجرت استرالیا در تاریخ ۱۰ می ۲۰۱۱، از ۱ جولای ۲۰۱۲ (۱۰ تیر ۹۱) روش جدیدی تحت عنوان Skilled Migrant Selection Register که اختصارا SkillSelect نامیده می شود جایگزین روش Skill Worker می گردد. در این روش متقاضیان می بایست قبل از لاج، تقاضانامه ای تحت عنوان Expression of Interest یا EOI را به صورت آنلاین تکمیل نموده تا در صورت واجد شرایط بودن دعوتنامه مورد نیاز برای لاجمنت و یا اسپانسرشیپ را دریافت کنند.

SkillSelect چگونه عمل می کند؟

۱- ویزای متخصص مستقل یا متخصص با اسپانسر خانواده:  پس از ثبت آنلاین EOI، امتیاز متقاضی محاسبه شده و در مخزن تقاضانامه می گیرد. سپس در روز اول هر ماه، کلیه تقاضانامه های موجود بر اساس امتیاز سرت شده و طبق ظرفیت خالی و برنامه هر گروه شغلی، به کسانی که بالاترین امتیاز را کسب کرده اند، دعوتنامه اعطا می گردد. لازم به ذکر است که این پروسه به صورت خودکار و بدون دخالت کارمندان اداره مهاجرت انجام می شود.

۲- ویزای اسپانسری ایالتها، مناطق کم جمعیت و کارفرمایان: ادارات مهاجرت ایالتی و منطقه ای و همچنین کارفرمایان می توانند جهت اعطای اسپانسرشیپ، در هر زمان به مخزن EOI مراجعه نموده و از میان متقاضیان این گونه ویزاها، واجدین شرایط را انتخاب و دعوتنامه لازم را صادر نمایند.

EOI شامل چه اطلاعاتی است؟

این فرم شامل مشخصات شخصی، تحصیلات، سوابق کاری، سطح زبان و کد/عنوان شغل مورد تقاضا می باشد. در EOI بنا به صلاحدید یا واجد شرایط بودن، می توان یک یا چند نوع ویزا را انتخاب نمود. در این مرحله نیازی به ارائه مدارک نیست و اطلاعات صرفا در جدولی به صورت آنلاین تکمیل می گردد.

مدت زمان اعتبار EOI و دعوتنامه

EOI تا ۲ سال یا زمان صدور ویزا یا اخذ اسپانسر معتبر است؛ هر کدام که زودتر اتفاق بیفتد. متقاضیان می توانند در طول ۲ سال اعتبار، EOI را ویرایش و تکمیل نموده و پس از آن یک تقاضانامه کاملا جدید ثبت نمایند. پس از دریافت دعوتنامه، متقاضیان ۶۰ روز فرصت دارند تا به صورت آنلاین لاج نمایند. نکته مهم در این مرحله این است که در زمان لاج، کلیه مدارک (از جمله کارنامه آیلتس) مورد نیاز است. در نتیجه توصیه می شود قبل از تکمیل EOI تمهیدات لازم انجام پذیرد. در غیر این صورت دعوتنامه متقاضی باطل شده و مجددا به صف انتظار بر می گردد.

چقدر شانس داریم؟

در این روش میزان شانس علاوه بر ظرفیت رشته، بستگی به رتبه متقاضی و در نتیجه امتیاز سایر متقاضیان (رقبا) دارد؛ درست مثل کنکور! یعنی ممکن است حداقل امتیاز لازم برای رشته های مختلف یا ماههای مختلف فرق داشته باشد.

اما آیا می توان از رتبه خود مطلع شد؟ جواب منفی است. از آنجا که محتویات مخزن EOI مرتبا تغییر می کند، رتبه ما هم مدام بالا و پایین می رود. اما اداره مهاجرت هر ماه بعد از اعلام نتایج، کمترین امتیاز دریافت کنندگان دعوتنامه (امتیاز آخرین نفر) را به تفکیک هر شغل اعلام می کند. پس با توجه به امتیازات، تا حدودی می توان میزان شانس خود را تخمین زد.

مزایای روش اسکیل سلکت

زمان رسیدگی کوتاهتر، تطابق بیشتر و به روزتر با نیاز بازار کار استرالیا، انتخاب بهترین متخصصین از میان متقاضیان موجود، ایجاد دیتابیسی از متخصصین متقاضی برای ایالتها و مناطق کم جمعیت جهت تخمین آسانتر تخصصهای مورد نیاز آینده.

به نظر من مهترین مزیت این روش برای متقاضیان این است که در آن ِ واحد می توانند شانس برخورداری از انواع ویزا از سراسر استرالیا را داشته باشند و نیازی نیست خود را محدود به یک نوع ویزا یا اسپانسر نمایند.

چه کسانی باید EOI را تکمیل نمایند؟

اجباری: متقاضیان ویزای متخصص مستقل، متخصص با اسپانسر خانواده، متخصص با اسپانسر ایالتی و منطقه ای، سرمایه گذاری تخصصی

اختیاری: متقاضیان ویزای اسپانسر کارفرما و ویزای موقت سرمایه گذاری (بلند مدت)

 

برای جزئیات بیشتر، می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

اسکیل سلکت | اداره مهاجرت استرالیا

 

  1. مریم
    فروردین ۱۹ ۱۳۹۱

    سلام و بسیار تشکر برا این وبلاگ عالی
    من می خواهم بعد از جولای در همین سیستم جدید شرکت کنم , آیا از الان مدارکم را بایستی به وتاسس بفرستم یا نیازی نیست . این سوال با توجه به فرصت شصت روزه ای که در صورت کاندید شدن می دهند برام ایجاد شد .

    راستی این پست زبان را زودتر بگذارید چون واقعا روش و مسیرتون خیلی خوب بوده , من ۴ تا ۶٫۵ دارم که خیلی نیاز دارم ۷ شند .

    Thumb up 0 Thumb down 0

    پاسخ دادن
    • آرش
      اردیبهشت ۲ ۱۳۹۱

      سلام
      شما می تونید مدارک رو برای وت اسس بفرستید. سیستم اسکیل سلکت بعد از مرحله اسسمنت شروع میشه.
      در مورد پرونده ما که ۵-۶ ماه طول کشید تا جواب بدن. پ
      در مورد پست زبان هم حتما :) در اولین فرصت.

      Thumb up 0 Thumb down 1

      پاسخ دادن
  2. sara
    شهریور ۸ ۱۳۹۱

    سلام
    من رفتم سایتی که برای اسسمت مدارک مهندسان کامپیوتر هست که برای ورود و عضویت در سایت حدود ۳۶۰ دلار هزینه دارد که باید از طریق کارت اعتباری پرداخت شود. آیا واقعا اینطور است یا اینکه من اشتباه برداشت کردم؟

    خیلی ممنون از راهنماییتون

    Thumb up 0 Thumb down 0

    پاسخ دادن
    • آرش
      شهریور ۱۸ ۱۳۹۱

      سلام. سازمانهای صادر کننده اسسمنت، برای بررسی مدارک شما و صدور اسسمنت، هزینه دریافت می کنند.
      اما اینکه این وجه رو آیا در زمان ساین آپ کردن دریافت می کنند یا زمان دیگری، اطلاع ندارم. من از طریق وکیل وجه را پرداخت کردم.

      Thumb up 0 Thumb down 0

      پاسخ دادن
  3. مینو
    مهر ۱۵ ۱۳۹۱

    با سلام
    ببخشید سیستم جدید چطوریه؟من هنوز در حال گذراندن دوره آیلتس هستم
    رشته ام شیمی کاربردی و اما ۷ سال سابقه کاری که دارم با مدرکم جور نیست
    سابقه کارم کالیبراسیون و ممیز داخلی هست
    میتونم اقدام کنم
    ممنونم

    Thumb up 0 Thumb down 1

    پاسخ دادن
    • آرش
      مهر ۱۵ ۱۳۹۱

      سلام
      از نظر نحوه امتیازبندی، سیستم اسکیل سلکت مثل سیستم قدیمه. فقط همون طور که توضیح دادم نحوه جذب مهاجر تغییر کرده.
      مدرک تحصیلی غیرمرتبط کمی کار رو دشوار می کنه؛ اما مانعی ایجاد نمی کنه. اگر رشته کاری شما در لیست مشاغل وجود داشته باشه، پس از اسسمنت می تونید اپلای کنید.
      مابقی داستان به آیلتس و سن ارتباط داره.
      شما می تونید از بخش اول صفحه لینکهای مفید، به نحوه امتیازدهی و لیست مشاغل دسترسی داشته باشید.
      با آرزوی موفقیت

      Thumb up 1 Thumb down 1

      پاسخ دادن

Trackbacks & Pingbacks

  1. دوره انتظار – از لاج تا ویزا | فرار از ایران
  2. آنچه گذشت – از آیلتس تا اسسمنت | فرار از ایران

ارسال نظر

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

اشترک در نظر